Skvělé lyžování na Šumavě si užijete na Lipně!

I v březnu to na svazích ve Skiareálu Lipno pořádně žije. Otevřeny jsou všechny sjezdovky, na kterých panují báječné podmínky pro lyžování na upravených 11 kilometrech tratí. V provozu jsou také všechny čtyři lanovky, a tak se lyžuje plynule a bez front. Každodenní porci zábavy přináší pro děti i dospělé výukové hřiště Fox park, velkým lákadlem je také večerní lyžování, které dostanete k jednodennímu skipasu zdarma.

Skiareál Lipno je skvělým místem, kam vyrazit s přáteli či celou rodinou a lyžařská sezona v něm ani zdaleka nekončí. Na Lipně se mohou všichni, kteří dorazí a vypraví se na svah na lyžích či na snowboardu, těšit na parádní podmínky. Zábavné a zároveň bezpečné lyžování je v areálu zaručeno. Sjezdové tratě jsou denně upravovány a na vrchol každé z nich se pohodlně dostanete díky třem čtyřsedačkovým a jedné dvousedačkové lanovce.

Tři pojízdné koberce, pohádkové a zvířecí slalomové dráhy či moderní výukové pomůcky. To vše najdete ve Foxparku, který při návštěvě skiareálu nesmíte vynechat. Výukový Foxpark, se nachází přímo u centrálního parkoviště a je k dispozici všem začínajícím lyžařům. „Foxpark je ideální příležitostí pro všechny děti, které na lyžích teprve začínají. S maskotem areálu si nejen užijí legraci, ale zapomenou díky němu i na to, že to občas úplně nejde,“ říká tisková mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová.

Skiareál se pyšní také prvotřídní lyžařskou školou Skischool Lipno, která patří mezi nejoblíbenější a nejlépe hodnocené v celé České republice. „Doporučuji si ještě před příjezdem za zvýhodněnou cenu rezervovat jeden z nabízených typů výuky. Na výběr je jak privátní, tak skupinová nebo i večerní trénink s instruktory pro pokročilejší,“ doplňuje Kneiflová.

Animační programy v hotelu Element

Pár metrů od lanovky stojí lyžaři oblíbený hotel Element, který se nachází uprostřed veškerého lipenského dění. Čtyřhvězdičkový hotel poskytuje výborné zázemí pro pobyt u lipenského jezera. V nabídce má několik druhů pokojů i výhledů. Stačí si jen vybrat, zda dáte přednost pohledu na Stezku korunami stromů nebo na tzv. jihočeského moře. Celý hotel má bezbariérový přístup a také dětský koutek, který nepochybně zabaví všechny děti. Od odpoledních 15 hodin navíc každý den až do 20. března probíhají animační programy, ve kterých se hrají hry, tvoří zajímavé výrobky a na závěr nikdy nechybí dětská diskotéka i filmová pohádka a popcorn.

Výhledy ze Stezky až na vrcholky Alp

Další zastávkou, kterou si na Lipně můžete udělat, je Stezka korunami stromů. Republikový unikát, který letos slaví deset let od slavnostního otevření, navštívíte každý den od 10 do 16 hodin. Ke Stezce se dostanete Stezkabusem, který jezdí pravidelně z centrálního parkoviště. Celá Stezka je plně bezbariérová, a tak až na vrchol do korun stromů můžete vyrazit i s kočárkem. Cestou se díky kvízovým otázkám dozvíte spoustu zajímavostí. Díky slunečnému počasí, které v posledních dnech na Lipně panuje, jsou výhledy ze Stezky jedinečné a často je vidět až na rakouské Alpy. Na samotném vrcholu na vás čekají originální ptačí hodiny.

Vstupenku do korun stromů, stejně jako skipas do skiareálu, je možné zakoupit online z pohodlí domova na www.lipnocard.cz nebo v Klientském informačním centru nacházejícím se na rohu lyžařského náměstí naproti půjčovně Intersport Rent.

Zdroj foto: Lipno.info

Related posts